HOLDBESKRIVELSE / Talentfabrikken (hold med adgangskrav)

Talentfabrikken (hold med adgangskrav)

Aldersgruppe: 4.-9. klasse
Sted: Faxe Hallens gymnastiksal
Tidspunkt: onsdag kl. 17.15-20.30. Første træning er den 6. september.
Instruktør: Stine, Linette og Jeppe
 
Talentfabrikken 2017-2018

Talentfabrikken startede op sidste sæson, hvor målgruppen er den øvede gymnast, der har gået til gymnastik i flere år og som har grundgymnastikken på plads. Alderen er fra 4. klasse og opefter.

Til næstkommende sæson vil talentfabrikken bestå af en rytmedel og springdel.
Det er muligt enten at være rytmegymnast og ”kun” lave rytmegymnastik. Det er muligt at være springgymnast hvor der primært er fokus på springgymnastikken men også en smule rytmisk gymnastik eller der er mulighed for BEGGE DELE.
(Jeg vil dog råde til at tænke en ekstra gang over det, hvis man ønsker begge dele. Det er mange timers træning på en onsdag aften og det vil blive en hård opvisning hvis man både er springer og rytmer.)


Rent praktisk vil træningerne foregå således:

- 17.15-18.15= træning for rytmedelen i sikringsrummet. Her vil fokuseres på rytmiske grundprincipper, rytmisk teknik træning, smidighedstræning, balancetræning, håndredskabs gymnastik og meget mere.

- 18.15-19.15= Træning for BÅDE rytme og springdelen sammen i gymnastiksalen. Her trænes konditions- og styrketræning, almen teknik træning, samt fælles serie til opvisning.

- 19.15-20.30= træning fortsætter for SPRINGdelen. Her laves stations træning, springteknik træning og der skal springes løs.

Det vil munde ud i et super fedt opvisningsprogram for alle gymnasterne sammen.
Der forbeholdes ret til at ændre i tiderne ift. Antal af gymnaster vil hver ”del” samt når opvisningstræning begynder.

 

 Krav:

Springside: For at kunne gå på springdelen skal du kunne lave en HELT sikker selvstændig araber-flik og være begyndt at øve baglænder på.

Du kan selvstændigt lave et HELT sikker selvstændig kraft spring og være i gang med at springe en salto enten foran eller bagefter.

På trampolinen skal du kunne lave en sikker og strakt ½ skrue og være i gang med at øve 1-1½ skrue samt begyndt at være klar til dobbeltroterende spring.

Du skal kunne stå på hænder i 8 takter samt kunne gå 5-8 skridt på hænder.

Desuden forventes det at du er i god fysisk form og har en hvis muskelmasse ved sæsonstart, så det er en god idé at styretræne i sommerferien.
 
Springsiden vil komme til at bestå af 18-22 springere.

 Springsiden har træning på Gymnastikefterskolen Stevns den første onsdag i måneden fra kl 18.15-20.15. (4. oktober, 1. november, 6. december, 3. januar, 7. februar og 7. marts)
 

Rytmeside: For at være på rytmesiden skal du have udviklet en god kropsbevidsthed. Dit bevægelsesmønster skal falde naturligt, så du kan følge med i et par sekvenser inden for et par forskellige genre. Du skal have en bevidsthed for dit center og være stabil heri.
Der er ingen rytmetræning den første onsdag i hver måned. Istedet vil der være 2 ekstra træninger i løbet af sæsonen som kompenserer for den "tabte træningstid."

 Rytmedelen vil ikke bestå af et bestemt antal men der fokuseres på at holdet ser homogent ud.

De første 2 træninger vil være prøvetræninger for alle.

 Til 3. træning (d. 20. september) vil hver gymnast få svar efter udttagelses-træningen om de er med på holdet eller om de henvises til et af foreningens øvrige hold. Vent derfor med at betal til du ved om du er udtaget til Talentfabrikken 2017/2018.
 
Holdet vil til foråret deltage i amtsopvisninger, stævner og lokalopvisning i Faxe.
Der vil blive en udgift til dragt/opvisningstøj på omkring 500 kr.
Opdater februar: Rytmesiden skal desdesud have en håndredskabsserie. Det skal derfor forventes en udgift på ca 120-130 kr til køb af dette. 
 
Faxe Idrætsforening | CVR: 30269004 | Solvænget 22, 4640 Faxe - Danmark | Tlf.: 20283217